28 Mart 2013 Perşembe

Lucid Rüya Nedir?


Lucid rüya, rüya görürken, rüya sırasında rüyada olduğunuzu anlamak ve rüyanızı istediğiniz şekilde yönetmektir.
Lucid rüya sayesinde rüyada istediğiniz herşeyi yapabilir istediğiniz şekilde yaşayabilirsiniz. Rüya gerçekçi bir ortamdır. Rüyada yaptıklarınızda tamamiyle gerçekçi olmaktadır.
Lucid rüya hemen gerçekleşebilen birşey değildir. Bu kişinin kendisine bağlıdır. Bir süre lucid rüya tekniklerini uygularsınız ve bir gün rüya sırasında rüyada olduğunuzun farkına varırsınız.
Birçok lucid rüya yöntemleri bulunmaktadır. Gelişen teknolojiyle Lucid rüya görebilmek için “lucid rüya gözlükleri”de üretilmiştir.
Bu gözlük uykuya daldıktan bir müddet sonra siz rüya görmeye başladığınızda göz hareketlerinizden rüya görmeye başladığınızı algılar ve küçük bir ışık yakar.
Bu ışık sizi uyandıracak ölçüde değildir sadece uykuyla kapanan bilincinizi yerine getirir bilinciniz açılmıştır fakat henüz uyanmamışsınızdır. Uykuyla uyanıklık arasındaki o ince çizgiyi yakalayan bu gözlük ile böylece rüyada olduğunuzu anlamış olursunuz.

Lucid rüya için uygulayacağınız tekniklerde ise gün boyunca, rüyada olmanız, rüya görüyor olmanız, her an rüyada olabilme ihtimalinizin olmasını bilinçaltınıza yerleştirirsiniz.
Uyuduğunuzda da bilinçaltınıza yerleştirdiğiniz bu düşünceler açığa çıkar bu düşünceleri tanırsınız ve bilinciniz açılır  lucid rüya görmeye başlamış olursunuz yani rüyada olduğunuzu anlamış olursunuz.
Lucid rüya görmek, gerçek hayatta yapmak isteyip yapamadıklarınız gibi birçok şeyi rüyada olduğunuzu anlayarak yapabilmenizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder